Whitepaper TotalEnergies Corbion: Blijf in de kringloop

Foto van: redactie
Geplaatst door redactie

TotalEnergies Corbion lanceert whitepaper over de recycleerbaarheid van PLA-bioplastic. Onder de titel ‘Stay in the cycle, rethinking recycling with PLA bioplastics’, poogt het de huidige PLA-recyclingmarkt, -regelgeving en -technologieën samen te vatten.

"Het whitepaper biedt een alomvattende kijk en visie op hoe recycling van PLA levensvatbaar en economisch haalbaar is en algemeen kan worden gebruikt als oplossing voor het einde van de levensduur van PLA-bioplastics", zegt Senior Marketing & Supply Chain Director François de Bie.

"Het laat zien dat PLA via hydrolyse kan worden gedepolymeriseerd om exact dezelfde PLA-hars te recreëren. Het nieuwe gerecyclede PLA behoudt dezelfde kwaliteit en goedkeuring voor contact met levensmiddelen. Dit maakt het tot een ​​circulair materiaal."

Luminy® rPLA-kwaliteiten bevatten 20% of 30% gerecycled materiaal uit een mix van post-consumer en post-industrial gerecycled PLA, dat door een derde partij is gecertificeerd door SCS Global Services. Het draagt ​​bij aan het behalen van de EU-recyclingdoelstellingen voor kunststof verpakkingsafval – zoals uiteengezet in de komende herziening van de EU-richtlijn verpakking en verpakkingsafval (PPWD).

Het is van cruciaal belang dat hergebruik van kunststoffen op verantwoorde wijze geschiedt waar het gaat om voedselhygiëne en medische toepassingen, maar ook voor industriële onderdelen. Het whitepaper geeft voorbeelden uit het echte leven, zoals flessenwaterleverancier Sansu in Zuid-Korea, die door gebruik te maken van hun bestaande logistieke infrastructuur een systeem creëerden om gebruikte PLA-flessen terug te winnen, die voor recycling naar de TotalEnergies Corbion-recyclingfabriek werden gestuurd.

Gerrit Gobius du Sart, Corporate Scientist van TotalEnergies Corbion stelt: "Het valoriseren van PLA-afval als grondstof voor chemische of mechanische recycling is een enorme kans. Het overbruggen van de kloof tussen de huidige ontoereikende recyclingpercentages en de ambitieuze toekomstige EU-doelstellingen betekent een geleidelijke afschaffing van lineair gebruik van kunststoffen door middel van reductie, hergebruik, recycling en terugwinning van materialen. Afstappen van het gebruik van fossiele koolstof naar biobased hulpbronnen is van het grootste belang voor de productie van plastic. PLA wordt gemaakt van duurzame, natuurlijke hulpbronnen – met aanzienlijke ecologische voordelen."

 Stay+in+the+cycle+whitepaper+about+PLA+recycling+-+TotalEnergies+Corbion.