
Interface heeft de Duitse fabrikant van rubberen vloeren Nora systems overgenomen. Met de aandelentransactie is een bedrag van 420 miljoen dollar gemoeid. Interface verwacht de overname in het derde kwartaal af te ronden.
Nora systems is met een jaaromzet van 280 miljoen dollar wereldwijd marktleider in rubberen vloeren. Dit vloertype is ideaal voor ruimtes waarin de vloer hygiënisch, veilig en resistent tegen chemicaliën moet zijn. Ook gaan rubberen vloeren erg lang mee in vergelijking met andere vloersoorten. Het hoofdkantoor van Nora systems staat in het Duitse Weinheim. Het bedrijf verkoopt zijn hoogwaardige producten in tachtig landen. Door de overname krijgt Interface meer voet aan de grond in belangrijke groeimarkten zoals de gezondheidszorg, het onderwijs en de transportsector.
One stop shop voor vloeren
"Onze klanten willen graag zakendoen met één partij die meerdere vloertypen levert voor uiteenlopende commerciële toepassingen", zegt Jay Gould, ceo van Interface. "Met deze overname breiden we ons productaanbod uit en vergroten we ons bereik in het segment met harde en elastische vloeren. Maar belangrijker nog: wij vinden dat Nora de juiste focus heeft op design, duurzaamheid en prestaties. "
Synergiemogelijkheden
"Nora systems heeft een grote ontwikkeling doorgemaakt en is uitgegroeid tot een wereldwijd bekend merk", zegt Christa Hoffman, cfo bij Nora systems. "Wij zien een strategische samenwerking als de juiste keuze om verdere groei te realiseren. Deze overeenkomst sluit perfect aan bij onze langetermijnstrategie." Bovendien is er sprake van een sterke culturele en strategische match tussen beide bedrijven, vindt de ceo van Nora, Andreas Müller. "Samen met Interface kunnen we een nog ruimer assortiment producten en diensten leveren. We zien veel synergiekansen in marktsegmenten en regio’s waar we nu nog niet actief zijn."
Top 3 duurzame bedrijven
Interface is wereldwijd de grootste fabrikant van tapijttegels. De modulaire producten staan voor kwaliteit, design en innovatie. Bovendien hecht de fabrikant veel waarde aan duurzaamheid. Interface wil tegen 2020 volledig duurzaam zijn en noemt dit streven Mission Zero. In 2016 besloot Interface nog een stap verder te gaan met een nieuwe, radicale klimaatmissie: Climate Take Back. Interface wil voorop lopen in het keren van het proces van klimaatverandering en wil met zijn manier van produceren een positieve bijdrage leveren aan het milieu. Interface behoort tot de top 3 van meest duurzame bedrijven ter wereld. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in het Gelderse Scherpenzeel.