KunststofenRubber.nl

Japans bedrijf gaat plastic omsmelten tot ruwe olie

05 augustus 2024 om 14:51 uur

Het Japanse bedrijf Environment Energy wil in 2025 een fabriek openen die plasticafval op 450° Celsius omzet in ruwe olie. Het bedrijf claimt jaarlijks 20.000 ton plastic te kunnen verwerken.


Japan genereert jaarlijks bijna 40 kg aan wegwerpplastic per persoon, een van de hoogste percentages ter wereld. Dit komt voort uit een cultuur die waarde hecht aan hygiëne en presentatie, wat vaak resulteert in overmatige verpakkingen.

 

Environment Energy gebruikt de innovatieve methode Hicop (High-efficiency Oil Production). Het Hicop-proces maakt gebruik van katalytisch kraken, een methode die al wordt gebruikt bij de raffinage van aardolie, om plasticmoleculen af ​​te breken bij temperaturen tot 450° Celsius. Deze aanpak zou veiliger zijn dan pyrolyse en levert hoogwaardige olie op die bestaat uit 50 procent benzine en 50 procent diesel. De resulterende olie kan worden gebruikt als transportbrandstof, verwarming van woningen of als grondstof voor de productie van nieuw plastic.

 

Het proces gaat van start met katalysatoren die zich hechten aan het plastic oppervlak, het materiaal in kleinere stukken breken en het omzet in koolwaterstofgassen. Deze gassen worden vervolgens geconcentreerd tot ruwe olie. De katalysatoren maken de reactie milder dan pyrolyse, wat de veiligheid en efficiëntie verbetert.

 

Veelzijdig

Een van de meest veelbelovende aspecten van Hicop is de veelzijdigheid. Het systeem kan gemengd plastic afval verwerken en heeft zelfs een dechloreringsfunctie, waardoor het PVC met extreem lage verontreiniging kan verwerken, aldus de Japanners. Deze aanpasbaarheid is cruciaal, daar het sorteren van plastic afval vaak een aanzienlijke uitdaging is.

 

Focus op ...

Agenda

11 september 2024, Brussel

Compounding World Expo Europe

Europe's focused exhibition for plastics additives and compounding

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

2 oktober 2024, Mikrocentrum, Veldhoven

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »