KunststofenRubber.nl

Kunststof ‘architectenkozijnen’ bij Deceuninck

29 juli 2024 om 10:06 uur

Een kunststof kozijn dat oogt als zijn stalen evenknie maar wel alle voordelen heeft op het gebied van energiezuinigheid. Daarmee komt Deceuninck.


De kozijnen in de Elegant-reeks hebben een hoekige look, in plaats van de typische afgeronde vormgeving. De Elegant Infinity en ThermoFibra Infinity kenmerken zich door de subtiele overgang van profielkader naar vleugel, met strakke lijnen en een tijdloos design. De Elegant Abstract met vlakliggend profiel creëert een uiterst minimalistische look. Elegant Origin heeft een afgeschuind design voor een klassiekere look. Alle varianten hebben een naar voren gebrachte glaslijn voor een modern en minimalistisch uiterlijk.

 

Om de resultaten op het gebied van akoestiek, waterdichtheid en thermische isolatie te verbeteren, is de Elegant ontwikkeld rond het modulaire iCor-bouwblok en voorzien van een middendichting, die fungeert als extra barrière tussen warm en koud. De raamvleugel is niet versterkt met staal, maar met constructieve glasvezels die tijdens het extrusieproces ingebracht worden. In het kaderprofiel zit een thermische Forthex-versterking op basis van gerecycleerd pvc-hardschuim. Door het vermijden van koudebruggen behaalt Deceuninck Uf- isolatiewaarden vanaf 0,88 W/m²K.  

 

Acht keer te recyclen

Dankzij de recyclelijn in de eigen fabriek, kan Deceuninck het kunststofraamprofiel tot acht keer recyclen zonder de mechanische eigenschappen of prestaties te verliezen. Met de levensduur van 35 jaar brengt dit de levenscyclus op 300 jaar.

 

 

Focus op ...

Agenda

11 september 2024, Brussel

Compounding World Expo Europe

Europe's focused exhibition for plastics additives and compounding

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

2 oktober 2024, Mikrocentrum, Veldhoven

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »