Koninklijke Metaalunie, FME en Federatie NRK hebben de Stichting Circulaire Maakindustrie (CMI) opgericht. Doel is het activeren en ondersteunen van maakbedrijven op weg naar circulariteit met nieuwe businessmodellen en het creëren van een goed ondernemersklimaat om circulariteit mogelijk te maken.

Op de website www.circulairemaakindustrie.nl kun je inspiratie opdoen door het lezen van cases en interviews met ondernemers. Daarnaast zijn er diverse tools beschikbaar die ondersteuning bieden op weg naar circulair werken. Ook is op maat gemaakte ondersteuning mogelijk via het platform. Bovendien biedt de databank met documenten en projecten kennis. Het platform biedt tevens toegang tot een uitgebreid netwerk van bedrijven, waaronder de leden van de FME en Koninklijke Metaalunie.
Algemeen directeur van de NRK Harold de Graaf: “Met de lancering van dit platform zet de NRK, samen met de Koninklijke Metaalunie en FME, een belangrijke stap. De circulaire economie biedt NRK-leden nieuwe kansen. Onze leden kunnen via het platform aan de slag gaan met nieuwe businessmodellen, nieuwe ontwerpen en vaak ook nieuwe samenwerkingen. Circulair ondernemen zorgt voor een efficiënter gebruik van grondstoffen en een lagere CO2-uitstoot. Kom in contact met leveranciers en andere bedrijven via dit uitgebreide netwerk!”
Bestuur
Het bestuur van de stichting bestaat uit vertegenwoordigers van FME, Metaalunie en NRK. De functie van onafhankelijk voorzitter zal worden bekleed door Harald Tepper, Programmaleider Circulaire Economie en EcoDesign bij Philips. Voor uitvoering van de dagelijkse activiteiten is Diana de Graaf als directeur benoemd. Zij is sinds 2019 nauw betrokken namens FME en Metaalunie bij het Uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie.
Zeer interessant initiatief. Graag kom ik on contact en deel ik informatie over onze sorteer robot waarmee metalen en kunststoffen gesorteerd kunnen worden zonder het materiaal eerst te shredderen.
Door onze manier van sorteren kunnen wij alle soorten materialen en legeringen scheiden waardoor een hoogwaardiger secondaire grondstof ontstaat. Graag kom ik met u in gesprek hoe de logistieke keten verbeterd kan worden en welke van uw partners/deelnemers meewillen doen om met onze technologie aan de slag te gaan.