Ruimte voor partners in project over kleine en middelgrote propellers en rotoren voor luchtmobiliteit en windenergiesystemen

Geplaatst op 02 september 2024 om 16:02 uur
Ruimte voor partners in project over kleine en middelgrote propellers en rotoren voor luchtmobiliteit en windenergiesystemen
AZL Aachen GmbH kondigt de lancering aan van een nieuw Joint Partner Project dat zich richt op het verdere groeipotentieel en de technologische ontwikkelingen voor composietpropellers op het gebied van luchtmobiliteit en voor composietrotoren voor kleine tot middelgrote windenergiesystemen. Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich tot de Kick-Off op 18 september 2024 bij het projectconsortium aansluiten.

Het negen maanden durende consortium-industrieproject zal huidige en toekomstige composiettoepassingen voor propellers en rotoren en hun vereisten onderzoeken, technologische inzichten bieden en nieuwe productconcepten ontwikkelen en deze evalueren in termen van economische efficiëntie.

 

Het project is gericht op het aanpakken van de groeiende vraag naar efficiënte, krachtige en compacte composietpropellers en rotoren voor de groeiende markten van luchtmobiliteit en decentrale energieopwekking. Hoewel de toepassings-, productie- en materiaaltechnologieën voor propellers en rotoren van composietmaterialen technisch volwassen zijn gebleken, zijn ze tot nu toe vooral gebruikt in de high-performance sector voor grote propellervliegtuigen en grote windturbines. Vanwege de toenemende interesse in efficiënte elektrische voortstuwingsystemen op het gebied van luchtmobiliteit, bijvoorbeeld luchttaxi's of pakketbezorgingsdrones, evenals voor decentrale energieopwekking met behulp van kleine/middelgrote windenergiesystemen, wordt een stijgende vraag naar deze componenten en hun productievolumes verwacht. 

 

"Met opkomende technologieën voor kostenefficiënte vliegende voertuigen en nieuwe mogelijkheden voor off-grid energieopwekking, hebben innovatieve materialen het potentieel om een ​​cruciale rol te spelen. Propellers en rotoren zijn belangrijke componenten in deze sectoren en kunnen hun efficiëntie aanzienlijk verbeteren. Als leverancier van composietmaterialen hebben we al ervaring op het gebied van drones en propellers, en we denken dat we effectief kunnen bijdragen aan deze technologieën en toekomstige productieconcepten. Het is echter essentieel om een ​​dieper begrip te krijgen van het marktpotentieel, technologische potentieel, ontwerpprincipes en uitdagingen die hierbij komen kijken. Net als bij eerdere AZL Joint Partner Projects streven we ernaar om waardevolle inzichten te krijgen in de markt en technologie. We kijken uit naar deze opwindende samenwerking om onze kennis uit te breiden en ons netwerk te versterken", aldus Inoue Hiroki, Senior Technical Expert Liaison Group bij Mitsui Chemicals Inc. 

 

AZL zal experts uit de gehele waardeketen in het project samenbrengen om huidige en toekomstige productconcepten te analyseren. Het projectteam zal een gedetailleerde screening uitvoeren van huidige en toekomstige technologieën, verschillende materialen en processen voor de productie van propellers en rotoren onderzoeken en ontwerpopties uitwerken en deze analyseren en evalueren in termen van technologische en kosteneffectieve criteria. 

 

Meer informatie en aanmelden

 
© KunststofenRubber.nl