220 exposanten en 40 lezingen op 25e Kunststoffenbeurs

Geplaatst op 02 september 2024 om 15:13 uur
220 exposanten en 40 lezingen op 25e Kunststoffenbeurs
Nog twee weken te gaan en dan organiseert Mikrocentrum de zilveren jubileumeditie van de Kunststoffenbeurs in de Brabanthallen, ’s-Hertogenbosch. Met ruim 220 exposanten, een 25 jaar Kunststoffen expositie, 40 lezingen, het Machineplein, de Rethink Plastics Expo, Innovation Area’s, AM for Plastics Area, diverse innovaties bij de exposanten en netwerkborrel belooft de beurs volop inspiratie, nieuwe inzichten én netwerkmogelijkheden.

Op 18 en 19 september komt traditioneel de gehele Benelux kunststof- en rubberketen samen in de Brabanthallen, ‘s-Hertogenbosch. De Kunststoffenbeurs weerspiegelt een sector met ruim 50.000 banen en een omzet van zo'n 13 miljard euro. De vraag naar kunststof en rubberproducten stijgt, ondanks dat de sector al lange tijd onder een vergrootglas ligt. ‘Bijna alle producten die wij dagelijks gebruiken zijn (gedeeltelijk) van kunststof gemaakt', stelt Eric van Beijsterveldt, accountmanager bij exposant Resinex. Van telefoonhoesjes tot bloembakken en van koffiezetapparaten tot gereedschap, kunststof is overal. ‘De wereld kan niet zonder dit materiaal.' Echter, bedrijven en consumenten vragen steeds meer om duurzame en circulaire oplossingen.

 

Al een aantal jaar zet de Kunststoffenbeurs deze twee thema's hoog op de agenda. ‘Met de Kunststoffenbeurs bieden we bedrijven uit de Benelux kunststof- en rubberindustrie een centrale ontmoetingsplaats om kennis te delen en samenwerkingen te starten. Ook om een antwoord te kunnen bieden aan deze toenemende vragen die tegelijkertijd ook zorgen voor grote uitdagingen bij de kunststof- en rubberbedrijven', aldus Charlotte de Jong, programmamanager Kunststoffenbeurs bij organisator Mikrocentrum.

 

Beursvloer met 220 kunststof- en rubberspecialisten

Exposanten uit binnen- en buitenland tonen hun meest geavanceerde technologieën, technieken en producten. Van machinebouw, kunststof en rubberverwerking en bewerkingstechnieken tot recyclingontwikkelingen en toepassingen in productontwikkeling. Bezoekers ontdekken vele innovaties en innovatieve productieprocessen bij exposanten op de beursvloer.

 

Bij Injection Point ontdekt men hoe het spuitgietproces duurzaam kan worden ingericht. Zij maken bijvoorbeeld gebruik van 100% groene stroom en recyclen grondstoffen.

 

Kotraco toont de nieuwste oplossingen van Moretto om microdoseringen van gerecycled materiaal te realiseren. Als bezoekers benieuwd zijn naar de nieuwste generatie spuitgietmachines, dan biedt onder andere Robotech met de slimme en elektrische Haitan Zhafir Zeres hier volop inspiratie.

Wanneer men op zoek is naar innovatieve mengtechnologieën voor spuitgietmateriaal, dan vindt men dat bij ORA Machines op de stand waar zij de GSM Mixing Nozzle van Groche presenteren. Bij Ital Master ontdekt men een special effects materbatch met marmer-effect.

 

Machineplein

Het Machineplein vormt ook dit jaar het vertrouwde hart van de Kunststoffenbeurs waar internationale en nationale exposanten ook dit jaar state-of-the-art technologie voor de kunststof- en rubberindustrie tonen. Vertegenwoordigd door ruim 22 internationale en nationale exposanten en tevens leden van Equip-Plast, zijn hier live demonstraties te vinden van verschillende machines en technische toepassingen.

 

Expositie 25 jaar kunststoffen

Tijdens de expositie 25 jaar kunststoffen laten verschillende bedrijven zien hoe de ontwikkeling van 25 jaar kunststoffen eruit ziet. Zij nemen verschillende producten mee die uit verschillende jaren afkomstig zijn om de ontwikkelingen in de kunststof- en rubberbranche tastbaar te maken. De focus die hierin terugkomend is: circulariteit en duurzaamheid in de meest breedste zin van het woord.

 

Rethink Plastics Area

ReThink is een gezamenlijk initiatief van de kunststofproducerende en kunststofverwerkende industrie, waar ook de rubber- en composietindustrie en de recyclers onder vallen. Op deze expo worden ook dit jaar vele voorbeelden van gerecyclede en duurzame kunststofproducten getoond.

 

AM for Plastics Area

Op de AM for Plastics Area ontmoeten bezoekers diverse aanbieders van 3D printtechnologie en de 3D printservicebureaus. Oplossingen die hier getoond worden zijn geschikt voor zowel kunststof onderdelen als metalen inserts voor spuitgietmatrijzen. Onder andere het AM for Plastics Area wordt mede mogelijk gemaakt door 3D Print Magazine.

 

Congres

Het tweedaags programma van de Kunststoffenbeurs staat volledig in het teken van het delen van kennis over de laatste ontwikkelingen, innovaties en technologische ontwikkelingen in de kunststof- en rubberbranche. Het programma omvat interactieve workshops, lezingen en keynotes door experts.

 

Gratis toegankelijk voor bezoekers

De Kunststoffenbeurs is gratis toegankelijk voor bezoekers. Registratie is mogelijk via de website en ter plaatse bij de registratiebalie in de Brabanthallen. Meer informatie over het congresprogramma, de exposanten en de plattegrond is te vinden op www.kunststoffenbeurs.nl.

 

Papieren plattegrond en lezingenprogramma

De Kunststoffenbeurs editie van het papieren magazine Kunststof en Rubber verschijnt op 10 september. Daarin vindt u onder meer de beursplattegrond en het lezingenprogramma, alsmede een overzicht van de expositie '25 jaar kunststoffen'.

 
© KunststofenRubber.nl