Machines failliet Umincorp en PCA in veiling

Geplaatst op 19 augustus 2024 om 10:28 uur
Machines failliet Umincorp en PCA in veiling
Het Nederlandse bedrijf Umincorp, expert in duurzame plasticrecycling, is failliet verklaard. Om die reden worden de machines, gereedschappen, accessoires en fabrieksinventaris van beide fabrieken online geveild bij Troostwijk Auctions.

De twee veilingen zijn op dit moment geopend. Bieden kan bij de Umincorp Polymerfabriek in Rotterdam tot dinsdag 3 september 2024 en bij de Plastic Recycling Amsterdam tot woensdag 4 september 2024.

 

De Urban Mining Corp Operations, kortweg Umincorp, haalde onder meer het plastic uit het huisvuil van de vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht en maakte daar kleine granulaatkorrels van. Die gebruikten producenten als grondstof voor plastic. Ondanks dat Umincorp een veelbelovend en belangrijk bedrijf voor de circulaire en duurzame economie in Nederland leek, is het bedrijf begin dit jaar failliet verklaard.

 

Goedkope fossiele plastics

Umincorp kon niet opboksen tegen de zeer lage marktprijzen van nieuw plastic uit fossiele grondstoffen, dat daardoor aantrekkelijker is dan gerecycled plastic. Daarbij kreeg het bedrijf te maken met strengere Europese regels voor gerecycled plastic.

 

Umincorp wilde de meeste omzet halen uit het recyclen van PET uit het afval van grote steden. Met een innovatieve recyclingtechniek, de magnetische deeltjesscheider, waar jaren aan was gewerkt, kon het heel zuiver plastics uit elkaar halen. Hiermee maakte het bedrijf tot voor kort voedselverpakkingen, onder andere voor Albert Heijn. Maar door nieuwe Europese regels die voorschreven dat plastics uit niet-gescheiden afval nooit (zelfs niet als ze worden schoongemaakt) voor voedselverpakkingen geschikt zijn, kon dit niet meer. Dit betekende het einde voor Umincorp.

 

Scheidings-, sorteer- en recyclingmachines

Wegens de sluiting van de fabriek worden de resterende scheidings-, sorteer- en recyclinglijnen, andere machines, gereedschappen, accessoires en fabrieksinventaris van Umincorp Polymerfabriek in Rotterdam en Plastic Recycling Amsterdam online geveild bij Troostwijk Auctions. Dit biedt recyclingbedrijven over de hele wereld een mooie kans om hun machinepark voor een gunstige prijs uit te breiden.

 

Over de veilingen

De online veiling van de scheidings-, sorteer- en recyclinglijnen, machines, gereedschappen en kantoorinventaris van Umincorp Polymerfabriek in Rotterdam sluit op dinsdag 3 september 2024 om 10:00 uur.

 

Het is mogelijk om de kavels te bekijken voor hget uitbrengen van een bod. Dit kan tijdens de kijkdag op donderdag 29 augustus 2024, van 09:00 uur tot 12:00 uur. De locatie is Keileweg 78-80, 3029 BT in Rotterdam. Klik hier voor alle details over deze veiling.

 

De online veiling van de scheidings-, sorteer- en recyclinglijnen, machines, gereedschappen en kantoorinventaris van Plastic Recycling Amsterdam sluit op woensdag 4 september 2024 om 10:00 uur.

 

Het is mogelijk om de kavels te bekijken voord het uitbrengen van een bod. Dit kan tijdens de kijkdag op donderdag 29 augustus 2024, van 14:00 uur tot 17:00 uur. De locatie is Amerikahavenweg 42, 1045 AG in Amsterdam. Klik hier voor alle details over deze veiling.

 

 

 

 

 

 
© KunststofenRubber.nl