Moderna vervierdubbelt capaciteit met automatisch magazijn

Geplaatst op 05 augustus 2024 om 15:58 uur
Moderna vervierdubbelt capaciteit met automatisch magazijn
Moderna Products in Izegem (BE) heeft sinds kort een automatisch magazijn dat verbonden is met de productiehallen. De fabrikant van plastic producten voor huisdieren heeft de bewegingen van de 1.500 pallets per dag geautomatiseerd met een energie-efficiƫnt hoogbouwmagazijn.

De vestigingen in Izegem verwerken dagelijks ruim 1.500 pallets, waarbij zij eet- en drinkkommetjes en manden voor meer dan 79 landen produceren, opslaan en distribueren.

 

"Onze twee grote vestigingen in Izegem en South-Carolina (VS) produceren spuitgegoten plastic producten. We zijn er trots op dat de hele toeleveringsketen, vanaf de productontwikkeling tot de productie, opslag en distributie onder ons beheer valt", zegt Bart Bonte, eigenaar en CEO van Moderna Products. Het familiebedrijf van de derde generatie zet in op 'de allermodernste technologieën om haar concurrentiepositie te behouden'. "Onze prioriteit ligt bij het gebruiken van hoogst energie-efficiente opslag en productiesystemen, terwijl we het rendement op onze investering behouden."

 

Het magazijn, gebouwd door Mecalux, is 40 meter hoog en 100 meter lang en biedt plaats aan 12.560 pallets. De fabrikant werkt met de software Easy WMS, een programma waarmee elke stap - van de ontvangst van de bestellingen tot de verzending - wordt gevolgd om de volledige controle te behouden over de producten. Moderna Products heeft ook de SGA-module geïnstalleerd om het magazijn te integreren met de productiehallen en toe te zien op de volledige traceerbaarheid van de grondstoffen.

 

"De automatisering was een logische volgende stap. Onze logistieke processen moesten op niveau blijven met de robotisering die al in ons productieprocess aan de gang was. We besloten dan ook om te automatiseren om zo onze ruimte te vergroten, de veiligheid te verhogen en ecologischer te worden: we hebben nu geen verlichting meer nodig", zegt Bonte.

 

Ononderbroken goederenstroom

De automatisering zorgt voor een ononderbroken goederenstroom tussen de verschillende zones. Vijf magazijnkranen met dubbele mast zorgen voor het verplaatsen van pallets in de gangpaden van het magazijn en een netwerk van transportbanden brengt de producten naar de productiehallen en de orderpicking.

 

 

 

 

 
© KunststofenRubber.nl