Trelleborg Sealing Solutions opent R&D-faciliteit in India

Geplaatst op 29 juli 2024 om 10:25 uur
Trelleborg Sealing Solutions opent R&D-faciliteit in India
Trelleborg Sealing Solutions opent een nieuwe R&D-faciliteit in Bangalore, India, gericht op onderzoek ten behoeve van de regionale markt.

De faciliteit richt zich op materiaal- als ontwerpinnovaties voor uitdagingen in onder meer de hydrauliek, off-highway en industriële automatisering. Men denkt daarbij eerst aan het analyseren van fysieke kenmerken  van elastomeerverbindingen, zoals treksterkte, rek, modulus en scheursterkte, naast de compatibiliteit van de materialen met kritische toepassingsvloeistoffen.

 

De locatie krijgt onder meer verouderingsovens om compatibiliteitsstudies uit te voeren in lucht- en vloeistofmedia, waardoor Trelleborg de compatibiliteit van materialen met klantspecifieke vloeistoffen kan onderzoeken, of deze nu lokaal worden ingekocht of afkomstig zijn van wereldwijde laboratoria.

 

Toekomstige plannen omvatten het opnemen van aanvullende mogelijkheden zoals analytische tests, benchmarkanalyse en producttests. Het team zal ook lokale verkoop- en productieteams ondersteunen tijdens faalanalyses of met feedback van klanten. Deze mogelijkheden vormen een aanvulling op de bestaande lokale engineering-, simulatie- en ontwerpcompetentie.

 
© KunststofenRubber.nl