Siemens gebruikt duurzame kunststof in motorbeveiligingsschakelaars

Geplaatst op 17 juli 2024 om 10:24 uur
Siemens gebruikt duurzame kunststof in motorbeveiligingsschakelaars
Siemens gebruikt sinds kort componenten uit duurzaam geproduceerde kunststof in een bepaald type motorbeveilingsschakelaar. Dat scheelt 270 ton aan uitgestoten koolstofequivalent per jaar. In de komende maanden wil het bedrijf meer duurzame materialen gaan toepassen.

De kunststof is afkomstig van BASF dat de fossiele grondstoffen vervangt door biomethaan uit onder meer landbouwafval. Deze bio-nafta en biomethaan zijn gecertificeerd als duurzaam volgens gevestigde systemen zoals ISCC PLUS en REDcert. De toepassing geschiedt met de massabalansbenadering.

 

Het materiaal wordt gebruikt in de Sirius 3RV2-vermogensautomaat die voldoet aan de criteria van het recent geïntroduceerde Siemens EcoTech-label. Dit geeft inzicht in de productprestaties op basis van geselecteerde milieucriteria. Siemens is een grote leverancier, dus materiaalswitches kunnen veel effect hebben. Zowel de meeste behuizingen als de meeste functionele onderdelen van het product worden nu gemaakt van ‘biomass-balanced' kunststof.

 
© KunststofenRubber.nl