ABB opent energie-efficiënte fabriek van 20 miljoen euro in België

Geplaatst op 15 juli 2024 om 12:21 uur
ABB opent energie-efficiënte fabriek van 20 miljoen euro in België
ABB heeft een nieuwe spuitgietfabriek van 20 miljoen euro geopend in Evergem, bij Gent in België, om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar veilige, slimme en duurzame elektrificatieoplossingen in Europa.

De fabriek is ontwikkeld om te voldoen aan de nieuwste eisen op het gebied van energie-efficiëntie door de installatie van nieuwe spuitgietmachines, digitale technologieën en automatiseringsoplossingen. Hij vervangt een bestaande faciliteit die bij ABB kwam als onderdeel van de overname van GE Industrial Solutions in 2018. De site zal meterkasten en verdeelkasten produceren die dienen als beschermende behuizingen voor elektrische verdelingscomponenten zoals stroomonderbrekers, zekeringen, schakelaars en meters, die zorgen voor de veilige distributie, meting en controle van elektriciteit in residentiële, commerciële en industriële gebouwen.

 

De verwachting is dat de wereldwijde markt voor elektrische behuizingen groei van 7,42 miljard dollar in 2024 tot 13,15 miljard in 2032 als gevolg van de toenemende vraag naar nieuwe gebouwen, de modernisering van bestaande gebouwen met efficiëntere en betrouwbaardere elektrische systemen en de vooruitgang in elektrische distributie.

 

De nieuwe vestiging zal naar verwachting de CO2e-uitstoot met 6.700 ton en het energieverbruik met 9.400 MWh per jaar verminderen ten opzichte van 2019 in de vorige faciliteit. Dit leidt tot een jaarlijkse besparing op de energiekosten van 2,5 miljoen euro.

 

Uitgerust met energiezuinige machines zal 10 procent van de benodigde energie op de locatie worden opgewekt door 1330 zonnepanelen op het dak, terwijl de rest afkomstig zal zijn van gecertificeerde groene energiebronnen. Led-verlichting, opladers voor elektrische voertuigen (EV), warmtepompen, koelwatercircuits en een nieuwe luchtventilatie-installatie dragen ook bij aan de vermindering van energie en CO2-uitstoot.

 

De Evergem site zal continu het energieverbruik monitoren en optimaliseren door gebruik te maken van ABB's eigen digitale oplossingen zoals ABB Ability Building Analyzer, die gegevens over gebouwen en nutsvoorzieningen in realtime volgt en bruikbare inzichten biedt om de energie-efficiëntie te optimaliseren. Dit, in combinatie met het gebruik van groene energie en warmtepompen, vergemakkelijkt ook de vermindering van het energieverbruik en de CO2-uitstoot. In de komende maanden zullen aanvullende digitale technologieën, zoals een gebouwbeheersysteem, worden geïntroduceerd om de energie-efficiëntie verder te verbeteren.

 

Voorbeeld

"De Mission to Zero-aanpak in Evergem is een belangrijk voorbeeld van onze doelstelling om een koolstofarmere samenleving mogelijk te maken en van ons engagement om de overgang naar een duurzamere productie te versnellen," zei Mike Mustapha, President van de divisie Smart Buildings van ABB Electrification. "Deze geavanceerde site is ontworpen om aan de toekomstige vraag te voldoen, niet alleen aan de huidige behoeften. De integratie van geavanceerde technologieën en innovatieve processen die de efficiëntie en productiviteit kunnen optimaliseren, nu en in de komende jaren, zal een leerschool en routekaart voor duurzaamheid zijn voor onze mensen en klanten. In 2024 en daarna zullen we in Evergem digitale technologieën blijven combineren met maatregelen om het energieverbruik te verminderen en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen te verhogen."

 
© KunststofenRubber.nl