Innovatieplein op Materials Engineering 2011

Geplaatst op 13 januari 2011 om 12:26 uur
Innovatieplein op Materials Engineering 2011
Materials Engineering, de vakbeurs over materiaal- en producttechnologie, heeft dit jaar een Innovatieplein voor beginnende ondernemers. Het plein, ingericht door beursorganisator Bureau Bosman in samenwerking met Syntens, heeft als doel het voor beginnende ondernemers gemakkelijker te maken om nieuwe producten in de markt te zetten.


Startende bedrijven die willen toetreden tot de markt, kunnen op het Innovatieplein hun ideeën aan de markt presenteren. Vaak is dit een lastige stap wat mede wordt veroorzaakt door een tekort aan middelen zoals kennis van de specifieke markt, capaciteit of financiën.


Innovaties die getoond worden zijn bijvoorbeeld een nieuwe 'augmented reality'-applicatie voor designers. Augmented reality houdt in dat je meer informatie over je omgeving krijgt, bijvoorbeeld via een mobiel, dan je met de zintuigen zou krijgen.


Laagdrempelig
Het Innovatieplein is een laagdrempelig platform waar ondernemers in contact komen met andere ondernemingen, kennisinstituten en overheidsinstellingen. Inmiddels is er een aantal aanmeldingen voor dit Innovatieplein.


Bedrijven die zich op Materials Engineering willen presenteren, kunnen zich aanmelden. Deelname is mogelijk op voorwaarde dat er niet eerder geparticipeerd is op de beurs, er aantoonbare banden zijn met Syntens en er aantoonbare innovaties zijn die klaar zijn voor marktintroductie.


Materials Engineering vindt plaats op 25 en 26 mei in het Beursgebouw in Eindhoven. De vakbeurs heeft als thema Functional & Smart Materials.


Meer informatie is te vinden op www.materialsengineering.nl.

 

 
© KunststofenRubber.nl