KunststofenRubber.nl

Renewi en Freepoint bouwen pyrolysefaciliteit in Gent

23 juli 2024 om 11:30 uur

Freepoint Eco-Systems wil end-of-life plastic afval gaan pyrolyseren in Gent. In de komende maanden gaan het Britse bedrijf en Renewi de voorbewerkingsinfrastructuur opzetten, die de aanvoer van 80.000 ton grondstoffen voor de fabriek mogelijk moet maken.


De bedrijven hebben de intentie om een langdurig samen te werken. Het doel is om 80.000 ton afgedankte kunststoffen om te zetten in pyrolyse-olie voor gerecycleerde producten.


Eerder dit jaar kondigde Freepoint de ontwikkeling aan van zijn vlaggenschip voor geavanceerde kunststofrecyclage in Gent. De recyclageinstallatie kan complexe, gemengde kunststoffen recycleren die moeilijk op een andere manier te verwerken zijn.

 

De bedrijven noemen hun samenwerking ‘een belangrijke ontwikkeling in de circulaire economie van Europa. Dit partnerschap overbrugt de huidige kloof tussen afval en nieuwe producten en sluit aan bij de ecologische doelstellingen van de Green Deal en opkomende verplichtingen voor gerecycleerde inhoud in nieuwe producten.'

 

Nieuwe sorteerlijn

Freepoint Eco-Systems en Renewi onderzoeken de ontwikkeling en co-investering van een nieuwe sorteerinstallatie die verschillende sorteertechnieken combineert, waaronder het gebruik van restwarmte van de recyclagefabriek.
 

 

 

Focus op ...

Agenda

11 september 2024, Brussel

Compounding World Expo Europe

Europe's focused exhibition for plastics additives and compounding

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

2 oktober 2024, Mikrocentrum, Veldhoven

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »