KunststofenRubber.nl

Rubber Resources verkoopt locatie in Beatrixhaven Maastricht

16 juli 2024 om 09:56 uur

Recyclingbedrijf Rubber Resources heeft zijn locatie in de Beatrixhaven in Maastricht verkocht aan de ontwikkelende belegger Montea. Het blijft er voorlopig wel zitten: de partijen hebben een langjarig huurcontract gesloten.


De rubberrecyclingfabriek heeft een oppervlakte van zo'n 16.000 vierkante meter. "De locatie kan haast niet beter", zegt Cedric Montanus, directeur van Montea Nederland. "Het knooppunt van de snelwegen A2 en A79 ligt hier erg dichtbij. Daarnaast heeft Beatrixhaven een binnenvaartterminal met toegang tot het Julianakanaal en de Maas en een spooremplacement waar het railtransport kan laden en lossen."

 

Grote meerwaarde ligging en netaansluiting

"De ligging is ook uitstekend omdat vanuit Maastricht zowel Nederland als België en Duitsland goed kunnen worden bediend", vult mededirecteur van Montea Nederland Hylcke Okkinga aan. "Tot slot is het op de lange termijn ook goed mogelijk om de locatie te herontwikkelen voor stadslogistiek, mede die aan de rand van de stad ligt."


Een andere grote meerwaarde van de locatie voor Montea is dat die al een zware netaansluiting heeft. Daarvoor geldt momenteel in grote delen van Nederland een lange wachtlijst bij de netbeheerders, ook in de provincie Limburg.

 

‘Blij met duurzame, langjarige relatie'

Rubber Resources is voortaan de huurder van de locatie. Met de zogeheten sale and leaseback-constructie heeft het bedrijf liquide middelen beschikbaar kunnen maken. "We zijn blij dat we een duurzame, langjarige relatie kunnen aangaan met Montea als verhuurder van onze locatie", aldus Cheng-Y Vermanen, de general manager van Rubber Resources, dat autobanden, truckbinnenbanden en loopvlakken kan recyclen tot halffabricaten waarvan weer nieuwe banden kunnen worden gemaakt.

 

Focus op ...

Agenda

11 september 2024, Brussel

Compounding World Expo Europe

Europe's focused exhibition for plastics additives and compounding

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »