KunststofenRubber.nl

Danone en Nestlé Waters: alleen nog 100% biobased PET

04 april 2017 om 15:48 uur - SACRAMENTO (VS)

Danone en Nestlé Waters, de twee grootste bedrijven ter wereld voor water in flessen, hebben de krachten gebundeld met Origin Materials, een start-up in Sacramento (VS), om een alliantie te vormen onder de naam NaturALL Bottle Alliance. Samen willen ze op commerciële schaal een honderd procent biobased PET-fles ontwikkelen en vermarkten.


Het project gebruikt biomassa als grondstof, zoals gebruikt karton en zaagsel. De technologie betekent een grote kans voor de hele sector van de alliantie wil het materiaal beschikbaar maken voor de gehele industrie voor voedsel en dranken. "Het is onze doelstelling een circulaire economie voor onze verpakkingen tot stand te brengen door duurzame materialen te gebruiken en een tweede leven voor alle plastics",  aldus Frederic Jouin, de chef van R&D voor kunststof bij Danone. "Wij denken dat het mogelijk is traditionele fossiele materialen te vervangen door biobased verpakkingen. Door onze wederzijdse expertise en bronnen te combineren kan de alliantie sneller acteren met het ontwikkelen van honderd procent hernieuwbare en recyclebare PET op commeriële basis.

 

Filmpje  


De volgende generatie bio-PET zal net zo licht zijn, transparent, recyclebaar en beschermend voor het product als de huidige PET terwijl het wordt geproduceerd uit duurzame bronnen van hernieuwbare grondstoffen in plaats van fossiele. De R&D zal focussen op karton, zaagsel en houtsnippers maar ook andere biomassa zoals het kaf van rijst, stro en agrarische resten kunnen worden onderzocht.

 

 

 

 

 

 

Focus op ...

Agenda

11 september 2024, Brussel

Compounding World Expo Europe

Europe's focused exhibition for plastics additives and compounding

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »