KunststofenRubber.nl

BASF: onderhoud en modernisering in Ludwigshafen

21 augustus 2012 om 10:33 uur

BASF: onderhoud en modernisering in Ludwigshafen

BASF gaat onderhoud uitvoeren aan zijn acetyleenfabriek in Ludwigshafen en deze tevens moderniseren. Tegelijkertijd gaat ook de installatie voor de productie van 1,4-butaandiol (BDO), dat is gebaseerd op acetyleen, in onderhoud. Beide eenheden worden gemoderniseerd. Het bedrijf wil hiermee inspelen op de groeiende vraag naar BDO en zijn afgeleiden. Alleen al in 2012 wordt meer dan 20 miljoen euro in de faciliteiten geïnvesteerd.


De werkzaamheden beginnen eind augustus en zullen naar verwachting zes weken duren. Medio oktober komen beide faciliteiten weer in bedrijf. De afnemers in Ludwigshafen en elders krijgen hun materiaal door voorraden aan te leggen en vanuit BASF-bedrijven elders.

De acetyleenfabriek is een belangrijke productie-eenheid in Ludwigshafen. Acetyleen is grondstof voor BDO, dat op zijn beurt fungeert als grondstof voor andere halffabricaten zoals tetrahydrofuraan (THF), polytetrahydrofuraan (PolyTHF), Nvinylpyrrolidon (NVP) and polyvinylpyrrolidon (PVP). Afgeleiden van acetyleen worden verwerkt tot kunststoffen, elastische textielvezels, oplosmiddelen en chemicaliën voor elektronica.

www.basf.com

 

Focus op ...

Agenda

4 juli 2024, Amsterdam

Symposium – Circulaire Bioplastics

Over de mogelijkheden van bioplastics voor verpakkingen en de uitdagingen die erbij komen kijken.

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »