KRAHN Keramiek voor het eerst te zien op K 2022

Foto van: redactie
Geplaatst door redactie

KRAHN Ceramics, een bedrijf gespecialiseerd in innovatieve projecten voor keramiek- en metaalpoederverwerking, exposeert op de vakbeurs K 2022. Met 30 jaar ervaring op het gebied van keramiek en metaalbewerking wil het bedrijf nu de wereld van kunststoffen betreden.

Het bedrijf zal zijn keramische oplossingen presenteren op stand A62 in hal 6 in Düsseldorf (19-26 oktober).

"Als specialist voor keramische oplossingen op basis van poederspuitgiettechnologie en onderdeel van de Otto Krahn Group, kunnen we onze materiaal- en verwerkingskennis gebruiken en keramische verbindingen aanpassen om uitdagingen aan te gaan waar kunststoffen hun grenzen bereiken", zegt Dr. Stefan Stolz , directeur van KRAHN Ceramics GmbH. "Keramiek kan klanten uit de kunststofsector de mogelijkheid bieden om nieuwe markten aan te boren – hierin ondersteunen we als innovatieve technologiepartner in de hele waardeketen van poeder tot de afgewerkte onderdelen. Op onze stand willen we de verscheidenheid aan mogelijke toepassingen voor keramiek ook op het gebied van kunststoffen."

Keramiek wordt gekenmerkt door duurzaamheid, hardheid, slijtvastheid, corrosiebestendigheid, temperatuurbestendigheid en een breed scala aan elektrische eigenschappen. Technisch keramiek biedt dus materiaaleigenschappen voor hoogwaardige toepassingen. KRAHN ziet ook kansen als ​​aanvulling in de kunststofindustrie, omdat het materiaal als compound kan worden verwerkt in het spuitgieten, wat nu al gebruikelijk is bij de verwerking van polymeren.

Als een voormalige divisie van KRAHN Chemie GmbH, werd KRAHN Ceramics in 2020 opgericht en maakt vandaag de dag deel uit van het familiebedrijf Otto Krahn Group. KRAHN Ceramics is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van op maat gemaakte keramische en metaalverbindingen. KRAHN Ceramics levert niet alleen de compound, maar ondersteunt bij de verdere verwerking. Het bedrijf produceert zijn eigen bindmiddelen en procesadditieven om bij te dragen aan de beschikbaarheid van grondstoffen op lange termijn. Het technische centrum in Dinslaken ondersteunt bij nieuwe productie-eisen en ontwikkelingen op het gebied van bindmiddel en poederspuitgieten, maar ook in 3D-printen (keramische compounds en granulaten).