Reinhardt Technik: meer siliconenrubber uit het vat halen

Foto van: redactie
Geplaatst door redactie

Reinhardt Technik brengt de nieuwe LSR eTwin doseer- en mengsystemen voor vloeibare siliconenrubber waarmee maar een half procent van het materiaal in de vaten blijft. Bij gelijksoortige systemen is dat 0,75 tot 0,95 procent.

Vloeibaar siliconenrubber (LSR) wordt gebruikt in allerlei producten, variërend van de baby fopspenen, douchekoppen, afstandsbedieningen van televisies tot duikbrillen of technische producten zoals isolatoren, diafragma’s en verlichtingscomponenten. Het Reinhardt-Technik portefeuille omvat het LSR eTwin systeem die twee vloeibare componenten in een verhouding van een op een doseert en mengt. De dosering en het mengen van systemen is verkrijgbaar in twee versies: de LSR eTwin 200 voor 200-liter vaten en de LSR eTwin 20 ELA 20-liter vaten. Beide versies kunnen optioneel worden uitgerust met addControl, een kleur doseersysteem controller die precies de benodigde hoeveelheid kleurpigment afmeet en dus zorgt voor consistente kleurresultaten.

Materiaalgebruik van 99,5 procent

Om een hoge mate van efficiency te bereiken, zuigt de LSR eTwin beide vaten gelijktijdig met behulp van een geïntegreerde drukbewaking en intercomsysteem met servomotoren leeg. Bovendien  hebben de ontwerpers van Reinhardt-Techniek het ontwerp van de volgplaat verder geoptimaliseerd. Eventueel kan een pneumatische vloersteun en het nieuwe Airtract systeem worden geïntegreerd. Met het Airtract systeem heeft de pomp een ventilatiesysteem met een materiaalretour. "Met deze optionele functies bereiken we optimale resultaten bij het legen van het vat, met een resthoeveelheid lager dan een half procent,  afhankelijk van het materiaal en de houder van de vaten. Dit klinkt misschien niet als veel, maar met een vat van  twee honderd liter betekent dit al een halve liter per vat. Bij hoge productievolumes, zijn besparingen snel bereikt", aldus Oliver Reppel  van Reinhardt Technik.  Al met al weten de systemen in de LSR eTwin serie een maximale materiaalbezettingsgraad tot 99,5 procent  te behalen.