Vliegtuig van Lego-materiaal vliegt echt (video)

Foto van: redactie
Geplaatst door redactie

Met Lego-steentjes kun je veel bouwen maar nog niet eerder zagen we een echt werkend vliegtuig. Lego-stenen zijn nou niet direct bekend om hun aerodynamische eigenschappen maar vanuit de gedachte dat alles mogelijk is, bouwde Peter Stripol het eerste Lego-vliegtuig met afstandsbesturing. En dat blijkt daadwerkelijk te kunnen vliegen.

Nou ja, het bouwsel vliegt alsof het wordt bestuurd door een dronken piloot maar het vliegt wél, een hele prestatie op zich. Voor degenen die het ook willen proberen: in het filmpje is de complete constructie van het vliegtuig te zien. De testvlucht begint na ongeveer 10 minuten film.
Hint voor Lego: een officieel bouwpakket voor een van afstand bestuurbaar vliegtuig. (bron: engineersonline.nl)

Het Deense merk Lego investeert de laatste periode veel geld in de ontwikkeling van duurzaam materiaal.  Lego op zoek naar duurzamere materialen voor bekende lego-blokjes

Lego meldde in 2015 zo’n 135 miljoen euro te zullen steken in onderzoek, ontwikkeling en toepassing van nieuwe, duurzame grondstoffen voor de fabricage van elementen en verpakkingsmaterialen. Daarvoor richtte het bedrijf het Lego Sustainable Materials Centre op. Dit centrum maak deel uit van het hoofdkantoor in Billund en omvat alle huidige functies en medewerkers die zijn gericht op het vinden van alternatieve materialen.
In 2012 meldde de Lego Groep voor het eerst zijn ambitie om voor 2030 duurzame alternatieven te vinden en toe te passen voor de grondstoffen die nu worden gebruikt voor de fabricage van zijn producten. Lego maakt zo’n zestig miljard elementen in een jaar  – betere alternatieven voor de materialen betekenen dus een aanzienlijke vermindering van de impact die de Lego Groep heeft op de planeet. Ceo Jørgen Vig Knudstorp: "We hebben al belangrijke stappen ondernomen  door het formaat van de verpakkingen te reduceren, door FSC-gecertificeerd verpakkingsmateriaal te gebruiken en door onze investering in een windmolenpark op zee. Nu richten we onze aandacht op de materialen."