Het Lectoraat Kunststoftechnologie van Windesheim heeft een overzicht gemaakt van belangrijke gebeurtenissen en ontwikkelingen binnen de onderwijsinstelling. Onderstaand een verkort overzicht.
Nieuwe lector
In maart is afscheid genomen van Harold Gankema als lector. Sinds 1 mei staat Margie Topp aan het roer van het lectoraat. Margie Topp is afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen binnen de afdeling Polymeerchemie, gevolgd door een promotieonderzoek betreffende emulsie polymerisatie aan de Universiteit Twente.
Congres 3DprintNL
Op donderdag 19 september 2013 werden de nieuwste technologieën, toepassingen en technieken rondom 3D printen gepresenteerd tijdens een gratis evenement, dat bestond uit een beurs en een congres waarvan het lectoraat mede initiator was.
Congres Recycling in Ontwerp
Een ander SIA RAAK project van het lectoraat werd een maand later ook succesvol afgesloten in het Harry Banninktheater in Enschede in samenwerking met Saxion. Ook de eindpublicatie ‘Recycling in Ontwerp, State of the art van de Nederlandse recycling industrie’ is te vinden op onze website.
Master Polymer Engineering
Een ander hoogtepunt was de accreditatie van de Master Polymer Engineering. Deze masteropleiding is in samenwerking met het bedrijfsleven ingericht als een beroepsgerichte opleiding waar de toepassing van resultaten van fundamenteel onderzoek een rol speelt.
Nominatie RAAK award voor project Duurzaam produceren in de kunststofindustrie
Een eerder SIA RAAK project van het lectoraat werd dit jaar genomineerd voor de RAAK award 2013.
iLab status voor Windesheim
Vanuit de Topsector Chemie kreeg Windesheim in samenwerking met de provincie Overijssel en het Polymer Science Park (PSP) onlangs ook het kwaliteitslabel Innovatie Laboratorium (iLab) toegekend. Met deze status behoort Windesheim tot de top van de Nederlandse chemiesector in de ontwikkeling van onderzoek.
Nieuwe projecten TechForFuture
Inmiddels zijn er een drietal nieuwe projecten via TechForFuture toegekend aan het lectoraat.
1. Composieten in Build Environment, waarin onderzoek wordt gedaan naar composieten oplegblok- en brugdekoplossingen.
2. Breaktrough in 3D printen, een vervolg op het SIA RAAK-mkb project Rapid Manufacturing in samenwerking met Saxion.
3. Recycling of Polymer Materials, een vervolg op het SIA RAAK-mkb project Recycling in Ontwerp, ook in samenwerking met Saxion.
Download hier het volledige bericht Terugblik_2013_Lectoraat_Kunststoftechnologie.pdf