Tot nu toe waren de UPVC-ramen van Deceuninck versterkt met gegalvaniseerd staal. De voordelen van staal zijn dat het goedkoop is en sterk. Het nadeel is dat de isolatiewaarde erdoor achteruitgaat. Deceuninck lanceert nu de Linktrusion techniek, die wordt gebruikt voor een nieuwe generatie Zendow-producten. Gesteld wordt dat het raam vrijwel net zo sterk is als een conventioneel PVC-raam, maar dat het tot 30% beter geïsoleerd is en tot 40% materiaal- en gewichtsbesparing oplevert.
De eerste ramen die met de nieuwe techniek zijn gemaakt worden verkocht onder de naam Deceuninck Zendow#neo. De techniek houdt in dat raam- en deurkozijnen een thermische versterking krijgen. De kern bestaat uit een combinatie van schuim (dat recycling-PVC bevat) en staaldraad. Er is ook een Zendow#neo premium variant, waarbij isolerend schuim wordt gecombineerd met continue glasvezels.
Linktrusion, een samentrekking van link en extrusion, is een materiaalconcept dat een technisch platform combineert met verbeterde eigenschappen.
Zendo#neo is een beglazing tot 42 mm. Het combineert staaldraad met hardschuim in zowel kader- als vleugelversterking. Voor een raam met dubbele beglazing met een Ug van 1,1W/m²K wordt een U-waarde van het raam verkregen van 1,36 W/m²K.
Zendow#neo premium is een beglazing tot 54 mm. De vleugel krijgt 6 kamers en combineert hard-PVC met versterkingen in continue glasvezels. Voor een raam met dubbele beglazing met een Ug van 1,1 W/m²K is de U-waarde 1,24 W/m²K. Voor een raam met driedubbele beglazing met een Ug van 0,7 W/m²K is de U waarde 0,90 W/m²K.
Een informatief filmpje is te zien op: www.deceuninck.com/en/zendow-neo.aspx