Vloeibare voeding vaker in kunststof verpakkingen

Foto van: redactie
Geplaatst door redactie

Vloeibare voeding wordt steeds vaker in kunststof verpakkingen verpakt. Hierbij gaat het vooral om flexibele verpakkingen en zakken, om kosten en materiaal te kunnen besparen en vanwege vraag naar meer variatie in formaat, vorm en ontwerp. Dat blijkt uit het rapport ‘Innovation in Liquid Food Packaging, 2009’ van het Britse bureau voor marktonderzoek en consultancy Canadean.

Op de website Foodvalley staat geschreven dat de terugval in de bestedingen de groei van discountzaken versnelt, vooral in Noord-Amerika en Europa. Het dwingt andere grote supermarktketens om hun huismerken uit te breiden, als antwoord op de vraag naar optimale prijskwaliteit/verhouding. Ze hebben dat hard nodig om niet nog meer marktaandeel te verliezen.

Merkeigenaren ontwikkelen nieuwe producten en verpakkingsontwerpen, voor een prijsbewust en minder koopkrachtig publiek. Daarbij kijken zij ook naar de hoge kosten van energie en verpakkingsmateriaal. Meer dan ooit ligt het accent op eenvoud en besparing van kosten en materiaal, zonder afbreuk te doen aan gebruiksgemak en milieuvriendelijkheid. Als gevolg van deze ontwikkelingen zetten de fabrikanten steeds vaker kunststof portieverpakkingen in voor typische ‘blikproducten’ zoals groente, fruit en soep. Ze bieden zo toegevoegde waarde.

bron: Foodvalley.nl