
Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis rijden er vrijdag 21 augustus drie zonneauto’s in het dagelijks verkeer. De 21Revolution zal samen met de ‘veteranen’, Solutra (2005) en Twente One (2007), van Solar Team Twente een ronde over de Singel van Enschede rijden. De hoge temperaturen van deze week zijn volgens het team ideaal om alvast te wennen aan de situatie zoals in Australië.
De zon is de enige bron van energie die het team mag gebruiken tijdens de World Solar Challenge in Australië. Een race van 3010 kilometer dwars door de Australische woestijn. Deze dagen zijn voor de coureurs van de 21Revolution de beste testdagen. De temperatuur komt namelijk dicht in de buurt van de temperatuur tijdens de race in Australië. Daar zullen ze in de zonnewagen rijden bij een temperatuur van meer dan 40 graden. Ook zal er, net als in Australië, een scout-auto voor en een DMU (Decision Making Unit) achter de drie zonneauto’s rijden. De scout kijkt waar obstakels in de weg zitten en geeft dit door. De DMU controleert de prestaties van de zonneauto door middel van meer dan 200 sensoren. Hij meet bijvoorbeeld de invering van de achterwielophanging en of de elektronica niet te warm wordt.
Op 25 oktober start de World Solar Challenge in Australië. Solar Team Twente doet voor de derde keer mee. Het team heeft zich gefocust op innovatie. Tijdens de challenge zal het gaan rijden met het lenzensysteem, waar vorig jaar al een patent op werd verkregen. Ook rijdt de auto, om meer energie binnen te halen, met een kantelende vleugel. Om de aerodynamica te verbeteren heeft de zonneauto een rubberen gedeelte aan de buitenzijde van de auto. Dit voorkomt kieren tussen de vleugel en de rest.
Al eerder verscheen er een artikel op onze website over de zonneauto van het Solar Team Twente.
Bron: Solar Team Twente