Fontys krijgt twee miljoen voor praktijkgericht onderzoek

Foto van: redactie
Geplaatst door redactie

Fontys Hogescholen heeft via de RAAK-PRO regeling twee miljoen euro subsidie gekregen voor drie praktijkgerichte onderzoeksprojecten. Twee projecten zijn gericht op techniek: Carlab van het lectoraat Automotive en Inkjet voor het MKB van het lectoraat Functionele Polymeren.Het is de eerste keer dat de overheid subsidie geeft voor praktijkgericht onderzoek in het hbo.

De RAAK-PRO regeling is een initiatief van het Ministerie van OCenW. RAAK staat voor Regionale Aandacht en Actie voor Kenniscirculatie en wordt uitgevoerd door de Stichting Innovatie Alliantie (SIA). Deze organisatie heeft verschillende regelingen die de kennisuitwisseling tussen het bedrijfsleven en instellingen in het hoger onderwijs moeten bevorderen. Met deze nieuwe regeling wil SIA hbo-instellingen de kans geven onderzoek meer diepgang te geven. De projecten hebben daarom een looptijd van vier jaar en de hbo-instelling werkt samen met een universiteit.

In totaal kreeg SIA voor de eerste ronde van de RAAK-PRO regeling 52 voorstellen binnen. Acht daarvan zijn goedgekeurd en Fontys heeft dus subsidie binnengehaald voor drie projecten. De drie projecten die nu subsidie hebben gekregen, leveren een belangrijke bijdrage aan de technische kennisontwikkeling van de regio Zuidoost Brabant, aldus Fontys

Vanuit het lectoraat Automotive heeft Fontys contact met een netwerk van toeleverende bedrijven aan de auto-industrie. Ook is het lectoraat nauw betrokken bij de High Tech Automotive Campus in Helmond. Voor het project Carlab werkt Fontys samen met het netwerk, de campus, TNO en Hogeschool Arnhem/Nijmegen. Voor het project Inkjet voor het MKB heeft Fontys samenwerking gezocht met de TU/e, TU Delft en het Holstcentrum. Andere samenwerkingspartners zijn onder andere: Philips Research, Inkjet Applicatie Centrum van Océ, OTB Group en Vision Dynamics.

Bron: Fontys Hogescholen