Borealis en Borouge organiseerden tijdens de K een studentenevenement; ‘Passion for Plastics’. Meer dan 180 studenten polymeerwetenschappen uit Europa en het Midden-Oosten woonden het evenement bij.
Het dagprogramma bood hen de gelegenheid om de sector en zijn duurzaamheidsproblemen te leren kennen, en de twee organiserende bedrijven te ontmoeten. Tijdens het evenement werd tevens een internationale innovatieprijs voor studenten gelanceerd.
Het programma ging van start met een rondleiding op K 2007. In de middag kon de toekomstige generatie kunststof professionals tijdens een workshop debatteren over de duurzaamheidsproblemen die de toekomst van de sector bepalen.
Die workshop bouwde voort op het resultaat van de Sustainability Issues Monitor, een kwalitatieve en kwantitatieve studie van www.borealisgroup.com[Borealis] waarin werd nagegaan hoe kunststofverwerkende bedrijven omgaan met de maatschappelijke, economische en ecologische problemen waarmee de waardeketen te maken heeft.
De aanwezigen debatteerden over thema’s die volgens de verwerkende bedrijven het belangrijkst zijn voor de toekomst van de sector, waaronder energiekosten en grondstoffenprijzen, internationale concurrentie, recycling en afval, zwerfvuil, bioplastic, chemicaliën en gezondheid.
Wim Roels, Vice President Innovation & Technology bij Borealis, sloot de dag af met de lancering van de internationale innovatieprijs voor studenten met de meest innovatieve onderzoekspapers met betrekking tot polyolefinen. Na een selectieproces door een jury van specialisten, bestaande uit onafhankelijke academici en vertegenwoordigers van bedrijven, zal in januari van 2009 een interessante prijs worden uitgereikt.
De internationale innovatieprijs voor studenten ligt in het verlengde van het Campus Connect-programma van Borealis, dat gericht is op talentvolle masters aan verschillende Europese universiteiten, bijvoorbeeld in Oostenrijk, België, Zweden, Finland en de Verenigde Arabische Emiraten, om in de toenemende en steeds meer gespecialiseerde personeelsbehoeften te voorzien. Michaela Plank van de Universiteit van Leoben – Institute for Chemistry of Polymeric Materials (Oostenrijk) lichtte het evenement als volgt toe: ‘Het programma van maakte echt duidelijk hoe innovatieve plastics voor duurzame oplossingen kunnen zorgen voor de uitdagingen waar onze maatschappij mee kampt. Dit initiatief bood studenten met een verschillende geografische achtergrond de mogelijkheid om deel te nemen aan het debat en meer inzicht te krijgen in de sector die we in de toekomst zullen helpen vormgeven.’