Versverpakking met doe-het-zelf vacuüm

Foto van: redactie
Geplaatst door redactie

Stukjes fruit die worden meegenomen in een plastic zakje, worden heel snel bruin en kliederig. Verpakkingenfabrikant NNZ presenteert hiervoor een oplossing die even simpel als slim is.

SnackSack van www.nnz.nl[NNZ] is een dubbelwandig plastic zakje. Het versproduct, bijvoorbeeld fruitpartjes, wordt in het binnenste zakje geplaatst. Het buitenste zakje wordt met de mond opgeblazen. Hierdoor wordt de lucht uit het binnenste zakje geperst, en vormt het buitenste zakje een beschermend luchtkussentje rond het binnenste zakje.

De lucht die in het buitenste zakje wordt geblazen, komt niet in aanraking met het fruit. Door het vacuümeffect blijft fruit in de SnackSack langer dan 24 uur vers, maar ook voor allerlei andere versproducten kan SnackSack de bewaartijd verlengen.

Het formaat van de zakjes is 20 bij 13 cm, ze worden per tien stuks verpakt geleverd.