Plasticum Group lanceert nieuwe membraansluiting

Foto van: redactie
Geplaatst door redactie

Consumentenvriendelijkheid en verbeterde functionaliteit waren de belangrijkste uitdagingen bij de ontwikkeling van een nieuwe doseerafsluiting met membraanfunctie.

Het concept van wwww.plasticumgroup.com[Plasticum Group] is geschikt voor voedsel- en verzorgingsproducten en sluit volgens eigen zeggen aan bij de vraag uit de markt vandaag en in de toekomst.

Plasticum heeft een gepatenteerde siliconen membraan gemaakt dat nieuwe mogelijkheden biedt voor het doseren zonder knoeien van sauzen, olie, dressing, lotions en creme. Het membraan past op veel van de bestaande en nieuwe afsluitingen.

De opening in de membraan wordt groter als er druk op wordt gezet, bijvoorbeeld als er in de fles wordt gedrukt. Zodra de druk wordt losgelaten sluit het membraan zich.

De membraansluiting bestaat uit twee onderdelen die door middel van een nieuwe ultrasone lastechniek aan elkaar worden gemaakt. Hierdoor heeft de sluiting een aantrekkelijke prijs.

Remia is een van de eerste om het systeem te gebruiken in hun vernieuwde verpakkingenlijn. Het sluitmembraan wordt geproduceerd volgens de meest strenge eisen in de HACCP gekeurde fabriek van Plasticum in Ede.