Het Fraunhofer insituut voor de proces- en verpakkingindustrie heeft een nieuw rekenmodel ontwikkeld voor het meten van de uittreding van additieven aan kunststoffen.
Daarmee kunnen producenten van verpakkingen van voedingsmiddelen precies nagaan of ze met hun product voldoen aan de strikte eisen op dit gebied. Er is een strenge limiet aan de additieven in kunststof die in voeding terecht mogen komen (zoals weekmakers), met als uitgangspunt de ideale situatie dat die hoeveelheid nihil is. De Europese Commissie werkt aan verscherping van de bestaande regelgeving.
www.ivv.fraunhofer.de[Fraunhofer] werkt samen met negen bedrijven uit de verpakkingsindustrie onder de noemer ‘FoodMigroSure’. Volgens de experts van Fraunhofer is de nieuwe methode vele malen goedkoper en bovendien accurater dan bestaande meetmethoden. Een uitgangspunt bij de tests op basis van computermodellen, is echte voeding in plaats van een simulatie met behulp van ingredienten zoals olie, water, azijnzuur en alcohol.
Bron: Pakblad