Wederom volgeboekt

Foto van: redactie
Geplaatst door redactie

In het voorjaar werd al duidelijk dat de Kunststoffenbeurs weer sneller werd volgeboekt dan vorig jaar. Dit geeft aan dat de succesformule van de beurs vraag en aanbod goed op elkaar weet af te stemmen. Door het aantrekken van de economie verwacht Mikrocentrum dat het aantal bezoekers weer verder zal toenemen.

De achtste editie van de Kunststoffenbeurs biedt met 180 exposanten uit de Benelux en deels ook uit Duitsland een goed overzicht van de totale keten op het gebied van kunststof spuitgiet- en extrusieproducten. Het aanbod richt zich op productontwikkeling, nieuwe materialen, decoratietechnieken, rapid prototyping, matrijzen, spuitgietmachines, etcetera.

De bezoekers vinden op deze beurs een ideaal platform om met bestaande en nieuwe relaties te netwerken. Naast de beursvloer kunnen de bezoekers via een uitgebreid lezingenprogramma nieuwe kennis opdoen over technologische innovaties. In totaal worden er 40 lezingen verzorgd, het totale lezingenprogramma vindt u op deze website, hier volgt een greep uit de meest prikkelende lezingen.

In het plenaire lezingenprogramma wordt op woensdag 27 september rond het thema “inspireren en innoveren” door Mathieu Weggeman een voordracht gegeven over innoveren en kennisdelen binnen ketens en netwerken. Sybrand van der Zwaag gaat in op self healing materials. Een eerste poging om materialen zelfreinigende eigenschappen mee te geven.

Op donderdag 28 september gaat Herman Schoo in op plastic elektronica, van geleidende polymeren naar systemen in folie. Er wordt een overzicht gegeven van de onderliggende technologie, mogelijke toepassingen en marktkansen. De lezing van Adriaan Beukers heeft als titel: “Licht, lichter, lichtst: lichtheid als gedachtegoed”. Hoe kunnen we met een minimum aan materialen en energie ons doel bereiken en concurrerend blijven?

Adriaan Beukers, hoogleraar productietechnologie bij de faculteit luchtvaart- en ruimtevaarttechniek is onlangs onderscheiden als meest ondernemende wetenschapper, omdat op basis van zijn werk zeker vijftig octrooien zijn aangevraagd. Verder heeft de hoogleraar meer dan tien nieuwe ondernemingen helpen oprichten.

Als meest innovatieve branche is de Rubber- en Kunststoffenindustrie zeer goed in staat waarde toe te voegen aan de totale keten. Dit wordt in diverse lezingen nog eens benadrukt. Communicatie met klanten over keuze van grondstof, productontwerp en matrijsontwerp zorgen voor besparing in kosten, kortere doorlooptijden en zorgen gelijktijdig voor een betere kwaliteit. Samenwerking met deze Rubber- en Kunststofindustrie in de engineeringfase biedt dan ook vele voordelen. Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden die onze specialisten u te bieden hebben, laat u dan inspireren door de 180 bedrijven op de grootste Kunststof vakbeurs die de Benelux te bieden heeft.