KunststofenRubber.nl

Eshuis krijgt innovatieprijs voor 3D-label voor Coca-Cola

16 september 2016 om 10:36 uur - CHICAGO / DALFSEN

Het prijswinnende 'bow-label' van Eshuis vroeg anderhalf jaar van research en ontwikkeling. De strik om de fles heeft voor Coca-Cola veel impact gehad op de social media-kanalen

Directeur Overbeek van Eshuis: innovatieprijs in Chicago voor Coca-Cola-label (foto: Eshuis)

Eshuis Dalfsen is winnaar geworden bij de Label Industry Global Award for Innovation. In Chicago werd de prijs uitgereikt aan directeur Peter Overbeek van Drukkerij Eshuis.


Eshuis Dalfsen kreeg de innovatieprijs (in de categorie bedrijven < 300 medewerkers) voor het wrap-around label om de Coca-Cola-fles dat door de consument met één simpele handeling kan worden veranderd in een feestelijke strik.

 

Driedimensionale strik

Eshuis werd in 2013 door Coca-Cola verzocht een label te ontwikkelen dat kan veranderen in een driedimensionale strik om de Cola-fles voor een extra feestelijk tintje te geven. Na anderhalf jaar van onderzoek en ontwikkeling leverde dit uiteindelijk een drielaags wrap-around label op dat ook daadwerkelijk op industriële schaal worden aangebracht in het gewenste tempo van veertig duizend flessen per uur, zoals een standaard wrap-around label van Coca-Cola. In samenwerking met de Constantia  Groep zijn er ruim 130 miljoen van dit bijzondere label geproduceerd - in 21 verschillende formaten. Eshuis is lid van Concordia Labels Group, een samenwerkingsverband dat in 1995 is opgezet door een aantal toonaangevende label converters uit Europa. Het feestelijke striklabel zou de afzet van Coca-Cola hebben vergroot en had bovendien voor het merk een enorme impact op de diverse social media-kanalen.

 

Meer prijzen

Afgelopen mei won Eshuis ook al een zilveren Award for Packaging Innovations bij DuPont in de VS.

Het is niet uitgesloten dat de Dalfse onderneming nog meer prijzen krijgt voor z'n striklabel. Eind september worden de prijzen bekend gemaakt van de Duitse verpakkingsindustrie (http://www.verpackungspreis.de/) met de naam German Packaging Award in de categorie designing and processing. Bovendien komt Eshuis in oktober nog in aanmerking voor de Flexo Tech International Print & Innovations Award en in november is er een nominatie voor de Gouden Noot, de verpakkingsinnovatieprijs van het Nederlands Verpakkingscentrum (NVC).  

 

 

 

Focus op ...

Agenda

4 juli 2024, Amsterdam

Symposium – Circulaire Bioplastics

Over de mogelijkheden van bioplastics voor verpakkingen en de uitdagingen die erbij komen kijken.

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »